Wednesday, September 5, 2012

Eh, Termengandung Laa Pulak

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.

Aku share satu gambar nie yang kalau baca nampak macam kelakar tapi bila renung balik, betul jugak ye. Point aku mudah, jauhi maksiat walaupun dunia kita sekarang nie terlalu global dan open sehinggakan benda-benda maksiat nie boleh dapat kat mana-mana saja. Hujung pangkalnya, macam mana kita nak kawal diri dan nafsu kita sendiri. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya, terlajak perbuatan nasiblah badan.

source : HERE
Masa buat memang nikmat, tapi bila dah jadi macam tue, masing-masing tak mahu bertanggungjawab. Kalau iman masih ada di hati, selamatlah zuriat hasil terlajak tue. Kalau tak, alamatnya jumpa laa kat tepi-tepi jalan, dalam hutan atau dalam tong sampah. Aku pun tak tau macam mana punya kering hati orang yang buang anak nie.

credit to : Koleksi Ayat-Ayat Cinta

p/s: kalau dah tak tahan sangat tue, aku nasihatkan pi kawin saja lah...jangan tambah masalah orang.




www.tips-fb.com

5 comments :

Lang Radzlan said...

satu gejala yang paling ditakuti kini..kalau pengawasan dan pengawalan kurang berjaya mungkiri akan tetap berlaku..dan hancurlah masyarakat..

Arif Albagani said...

gejala yang mungkin hanya akan terhapus bila manusia kembali kepada fitrah...:)

Everything's Everythings said...

Macam dalam cerita friends... tergelak tgk lelaki tu punya jawapan.. aish

Anonymous said...

siapa suruh pancut dalam, tahu makan tahu simpan.

Arif Albagani said...

bukan soal sapa suruh pancut dalam...

kalau tak buat langsung kan tak jadi benda macam nie...